Lediga tjänster

Växjö

Rektor till Växjö Fria Fordonsgymnasium

Vi söker dig som har erfarenhet av att leda pedagogisk verksamhet och relevant högskoleutbildning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av målgruppen. Meriterande är avslutad rektorsutbildning och erfarenhet av rektorsuppdrag inom gymnasieskolan. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som är en engagerad och driven ledare med stort intresse för utbildning och utbildningsfrågor. Du har tydligt och varmt elevfokus, är utvecklingsinriktad samt skapar god stämning i din omgivning. Du har lätt för att samarbeta och involverar din omgivning i arbetet med att skapa en kreativ och trygg lärandemiljö. Du har erfarenhet av ekonomisk uppföljning och god administrativ förmåga.

Som person är du positiv, driven och målinriktad. Du har lätt för att samarbeta samt har erfarenhet av mål- och resultatinriktat arbete. Det är viktigt att du har ett professionellt och prestigelöst förhållningssätt med hög arbetsmoral.

VFG Utbildning växer och våra ambitioner är höga.

Nu söker vi en engagerad och driven rektor till gymnasieskolan i Växjö, Växjö Fria Fordonsgymnasium.

Vi arbetar ständigt med att förbättra verksamheten och hoppas att du vill leda skolans utveckling till ännu högre höjder. Vi erbjuder ett spännande uppdrag med stor möjlighet till personlig utveckling.

Som rektor på VFG har du en nyckelroll i arbetet att tillsammans med personal och elever fortsätta att utveckla en etablerad verksamhet. Vi tror att en av framgångsfaktorerna för att vara en ledande gymnasieskola är ständig utveckling av en attraktiv och trygg lärandemiljö, samverkan med föräldranätverk, daglig verksamhet och praktik, samarbete och samverkan med arbetslivet lokalt och regionalt för att utveckla det arbetsplatsförlagda lärandet, samt branschorganisationer. Övergången från skola till arbetsliv är en av våra framgångsfaktorer. Nästan alla våra elever får arbete direkt efter avslutad skolgång. Det här är ett arbete som kräver goda sociala färdigheter.

Som rektor behöver du skapa relationer och bygga förtroende med medarbetare, elever och vårdnadshavare. Du ska vara positiv, lösningsorienterad och kunna entusiasmera. Du behöver vara lyhörd men också kunna tänka nytt och vara tydlig i din kommunikation. Det finns flera utvecklingsområden på skolan som gör att du behöver vara intresserad av organisationsfrågor, marknadsföring och digitala möjligheter. Vi vill ligga i absolut framkant när det gäller pedagogiskt utvecklingsarbete och förutsätter att du, som pedagogisk ledare, har ditt hjärta där.

Du ska dela skolans värdegrund som är att “Stötta, Motivera och Engagera”.

Som rektor på VFG har du verksamhets-, personal-, och ekonomiansvar. Du har stöd av administration, ekonomi och elevhälsoteam.

Din närmaste chef är VD för VFG Utbildning AB och du ingår i gymnasiets ledningsgrupp.

Sista ansökningsdag är 2018-02-15

Kontaktpersoner
Tobias Larsson,

Utbildningschef

info@vfg.se

070-2646488

0470-60119