Lediga tjänster: Studie-och Yrkesvägledare, 50-75 % till Växjö Fria Fordonsgymnasium

den 03 april 2019

Studie-och Yrkesvägledare, 50-75 % till Växjö Fria Fordonsgymnasium

 

Växjö Fria Fordonsgymnasium (VFG) i Växjö utbildar gymnasieungdomar för yrken som lastbilschaufför, anläggare och grävmaskinist. Skolan har ca 200 elever. Växjö Fria Fordonsgymnasium är beläget ute i Öjaby med närhet till flygplats och busshållplats.

Idag har varje lärare ansvar för en mindre grupp elever. Nu utökar vi vår satsning på eleverna genom mer resurs för SYV, kurator och heltidsmentor för våra elever.
Allt för att stärka våra elevers positiva utveckling och möjligheten för våra lärare att fokusera på och utveckla sin undervisning.

Som SYV är ditt huvuduppdrag att stötta, motivera, stärka och samordna för eleven genom gymnasieresan. Tillsammans med all personal har du eleven i centrum, där fokus ligger på att aktivt hitta strategier för att nå varje elev och stärka denne i såväl kunskapsutveckling som den personliga och sociala utvecklingen. Du arbetar både med grupper och enskilda elever och ingår i skolans Elevhälsa.

Du blir en viktig del i skolans arbete med elevers delaktighet och inflytande, värdegrundsarbete samt verka för skolan som en lärande miljö, och bidra till att elevernas framtida studie- och yrkesval inte begränsas av kön eller av social eller kulturell bakgrund.

Vi söker dig som har SYV-utbildning eller likvärdig utbildning samt erfarenhet av studie- och Yrkesvägledning med inriktning mot ungdomar, helst på en gymnasieskola. Det är också meriterande om du har utbildning i motiverande samtal eller liknande. Du har god insikt i skolans mål och styrdokument samt kunskap om praxis och riktlinjer inom området.

Du kan ta initiativ, har lätt för att samarbeta med både elever, föräldrar och personal, är en god kommunikatör och har ett lösningsfokuserat synsätt.

Du förväntas ta en aktiv del i det vardagliga arbetet samt bidra till arbetslagens och elevernas utveckling för att nå högre måluppfyllelse och du ser uppföljning och analys som självklara delar i vårt gemensamma kvalitetsarbete.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du ska vara flexibel och kunna samarbeta med olika professioner inom skolan och du ingår i vårt elevhälsoteam.

Tjänsten är semestertjänst på 50-75% med tillträde snarast enligt överenskommelse.

Om du är intresserad och vill veta mer - kontakta Britt-Louise Ek, rektor tel: 0470-60119, 

e-post: britt-louise.ek@vfg.se

Välkommen att maila din ansökan och CV till info@vfg.se tillsammans med löneanspråk.

Sista ansökningsdag är 22 april.

Vi kommer att behandla ansökningarna löpande.