VFG växer – inviger nytt gymnasium i Jönköping

den 01 december 2022

VFG växer – inviger nytt gymnasium i Jönköping

 

Den 16 december slår VFG Utbildning upp portarna för yrkesgymnasiets nya verkstadslokaler i Jönköping och firar detta på plats med bandklippning och tårta för Jönköpingsgymnasiets elever och personal.

– Jag är tacksam för de lösningar som vi i god anda har arbetat fram med kommunens tjänstemän i Jönköping, säger vd Magnus Andersson. Vi gläder oss verkligen åt att nu ha allt på plats.

VFG Utbildning har med åren har kommit att omfatta såväl gymnasium som vuxen- och uppdragsutbildning på flera orter i Småland och Blekinge. Gymnasiet i Jönköping är det senaste tillskottet.

– Och våra elever får jobb, framhåller VFG:s utbildningschef Tobias Larsson. Det är de mer eller mindre garanterade, bara de sköter utbildningen. För även om vi just nu går mot tuffare tider kommer transportbranschen enligt alla prognoser att behöva minst 50 000 nya förare av tunga fordon de kommande åren.

De gymnasieutbildningar som VFG Utbildning erbjuder ger även högskolebehörighet för elever som väljer sådana kurser och Tobias Larsson kan ge flera exempel på tidigare VFG-elever som gått vidare till universitetsstudier.

– Så är det, bekräftar han. För många är det dock framför allt fasta jobb i närtid som hägrar. Och det kan vi som sagt snudd på garantera dem.

 

Adress: Solåsvägen 5B, Jönköping

Datum och tid: 16 december, kl. 10.00

Välkommen!