YKB - VFG Utbildning AB

YKB-utbildning

Skola Växjö, Jönköping, Karlshamn

Skaffa dig yrkeskompetensbevis

Alla förare som kör fordon med krav på C- eller D-behörighet i yrkesmässig trafik måste inneha yrkeskompetensbevis, även kallat YKB.

Denna utbildningen är företagsanpassad för dig som har yrkesförare som arbetar med tunga transporter. Efter genomförd och godkänd utbildning är yrkeskompetensbeviset giltigt i 5 år.

Utbildningen är uppdelade i två delar beroende på vilka förkunskaper du har.

Grundutbildning – 140 timmar

Enligt Transportsstyrelsens regelverk måste du vara 21 år fyllda vid slutförd utbildning och vid utbildningens start inneha ett svenskt körkort med minst behörighet B. Du behöver även ha ett körkortstillstånd för grupp 2 utfärdat av Transportstyrelsen för att få övningsköra. Du ska ha godkänt i svenska/svenska som andra språk eller motsvarande kunskaper samt ha förutsättningarna att dra nytta av utbildningen.

Fortbildning – 35 timmar

Yrkesförarutbildningen syftar till att ge de kunskaper och färdigheter som krävs för att arbeta på ett serviceinriktat, säkert och kvalitets- och miljömedvetet sätt. Utbildningen leder fram till en prövning enligt Transportstyrelsens krav för körkortsbehörighet C eller CE samt yrkeskompetens för godstransporter. 

Vill du gå utbildningen?

Kontakta oss via mejl eller boka direkt via vår utbildningskalender.


Skip to content