Om VFG - VFG Utbildning AB

VFG är en skola byggd på
engagemang och kompetens

Vi flyttar gränser och stöttar, motiverar och engagerar dig som elev på VFG och gör dig anställningsbar efter utbildningen.


Vår historia

VFG grundades 1998 med en tydlig verksamhetsidé – att erbjuda utbildning inom tunga fordon och maskiner. Genom att ha kompetenta och välutbildade lärare med stort engagemang och en modern fordonspark anpassad till våra verksamheter strävar vi efter att uppnå detta mål. Vår huvudsakliga närvaro finns i Växjö, Jönköping och Karlshamn.

VFG:s ursprung kan spåras tillbaka till 1998, men företaget blev officiellt känt som VFG år 2003. Vi strävar efter att flytta gränser och stödja, motivera och engagera våra elever. Anställningsbarhet och möjligheten till karriärbyte är viktiga begrepp för oss. Vi är ett företag med hjärta som är lyhörda för våra elever. 

Att jobba med en hållbar utbildning och tänka på miljön är också viktigt för oss. Vi använder bara HVO, ett miljövänligt bränsle som vi använder i våra fordon.

Vårt mål är att utbilda framtidens chaufförer och vara relevant inom branschen. Därför samarbetar vi med aktörer inom yrkena för att erbjuda utbildningar som är eftertraktade och aktuella. Vårt fokus ligger på att utbilda studenter i samarbete med branschen och för branschen. Vi strävar efter att vara en pålitlig partner inom utbildningssektorn och ser fram emot att fortsätta utveckla och leverera högkvalitativ utbildning inom tunga fordon och maskiner.

Våra skolor

På vår skola i Växjö erbjuder vi gymnasieprogrammen Fordon & Transport, med inriktning på lastbil, buss eller mekaniker. Här finns också Bygg & anläggningsprogrammet, med inriktning på anläggningsförare eller mark & anläggning.

I Växjö, Jönköping och Karlshamn har vi även VFG Trafikskola, där du kan utbilda dig för att erhålla behörigheter för att köra “tyngre” fordon som lastbil, buss och släp.

I Växjö, Jönköping och Karlshamn erbjuder vi även vuxenutbildning för att bli lastbilsförare och bussförare. 

Samarbetspartners

Skip to content