Yrkesförarutbildning Lastbil C/CE - VFG Utbildning AB

Yrkesförarutbildning Lastbil C/CE

Skola Växjö, Jönköping, Karlshamn

Bli yrkesförare

För dig som vill skola om och bli lastbilschaufför

Gillar du att möta nya människor, se nya ställen och få nya utmaningar – varje dag? Då ska du bli lastbilsförare. Här har du ett jobb där det finns något för alla oavsett vad du är intresserad av och vill köra – du kan frakta paket, köra större gods till timmer och grus eller specialtransporter och mycket annat.

Förkunskaper

Enligt Transportsstyrelsens regelverk måste du vara 21 år fyllda vid slutförd utbildning och vid utbildningens start inneha ett svenskt körkort med minst behörighet B. Du behöver även ha ett körkortstillstånd för grupp 2 utfärdat av Transportstyrelsen för att få övningsköra. Du ska ha godkänt i svenska/svenska som andra språk eller motsvarande kunskaper samt ha förutsättningarna att dra nytta av utbildningen.

Mål med utbildningen

Yrkesförarutbildningen syftar till att ge de kunskaper och färdigheter som krävs för att arbeta på ett serviceinriktat, säkert och kvalitets- och miljömedvetet sätt. Utbildningen leder fram till en prövning enligt Transportstyrelsens krav för körkortsbehörighet C eller CE samt yrkeskompetens för godstransporter. 

Så här ansöker du

Kontakta studievägledningen på vuxenutbildningen i din hemkommun eller klicka in direkt på Växjö Vuxenutbildning om du bor i Växjö kommun, Jönköpings kommun om du bor i Jönköping och Karlshamns Lärcenter om du bor i Karlshamn.


Vill du veta mer om yrket?

På Arbetsförmedlingen kan du läsa mer om vad som ingår i yrket och se även deras film om hur det är att arbeta som yrkeschaufför.

Lastbilsförare Arbetsförmedlingen

Arbetsförmedlingens YouTube-klipp


Vanliga frågor

Är det något annat du funderar på över utbildningen? Det går alltid bra att höra av sig till oss på info@vfg.se

  • Hur gör jag för att söka utbildningen

    För att söka till yrkesförarutbildningen vänder du dig till kommunen i respektive kommun.
  • Finns det möjlighet att göra studiebesök?

    Ja, du är alltid välkommen på studiebesök! Kontakta utbildning@vfg.se, för att se när du kan komma och hälsa på.
Skip to content