LEDIGA TJÄNSTER

 

 

VFG Utbildning bedriver gymnasieutbildning, vuxenutbildning, trafikskola samt olika former av uppdragsutbildning inom transport- och anläggningsbranschen. Företaget omsätter ca 55 miljoner och har 60 anställda. Vi finns i Växjö, Karlshamn och Jönköping. VFG Utbildning är ett växande familjeföretag med stark entreprenörsanda och korta beslutsvägar. Vi flyttar gränser är vår vision och alla som arbetar hos oss förväntas dela vår värdegrund – "Stötta, Motivera och Engagera".


 

Växjö

 

 

 • Ekonom med personalansvar till VFG

 

Söker du ett spännande jobb med goda utvecklingsmöjligheter inom ett starkt bolag? Är du en strukturerad och ordningsam person som älskar siffror och ekonomi, men också mänskliga kontakter i en ledarroll? Om du dessutom vill jobba med trevliga kollegor som förespråkar engagemang och delaktighet är det dig vi söker till tjänsten som ekonom till VFG Utbildning AB. 

Dina arbetsuppgifter

I rollen som ekonom hos VFG blir ditt uppdrag att bidra till den fortsatta ekonomiska utvecklingen och förväntas kunna ta ansvar hela vägen från mindre detaljer till bokslut. Du kommer att ingå i ledningsgruppen och rapporterar direkt till VD. 

I arbetet ingår arbetsuppgifter som: 

 • Löpande bokföring, rapporter och statistik till styrelse, ledningsgrupp och VD
 • Arbeta med finansieringar
 • Inköp/upphandlingar och avtal vad gäller tex telefoni/ IT/ Försäkringar
 • Personalansvar för 8 personer i vår serviceenhet. Där ingår ekonomi, IT, lunch och cafeteria, städ, vaktmästare och skoladministration. 
 • Driva förbättringsarbete, tex digitalisera vissa processer 

Vidare har du löpande kontakt och samarbete med övriga kollegor inom bolaget och hjälper dessa med ärenden relaterade till ditt specialistområde. Du kommer ha ett brett och stimulerande spann av arbetsuppgifter och för rätt person kommer det finnas goda möjligheter att utvecklas inom företaget. 

I rollen som Ekonom med personalansvar hos oss är det av stor vikt att du som person har mycket god förmåga att skapa förtroendeingivande relationer som bygger på affärsmässighet och långsiktighet. Dina ledaregenskaper är goda och du ser det som en självklarhet att stötta, motivera och engagera dina medarbetare. 

 

Din profil

Tjänsten som ekonom hos VFG är en roll för dig som känner dig trygg i ekonomirollen och har några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi och har du tidigare erfarenhet av personalansvar anses det som meriterande, liksom kunskap inom fordons- och transportbranschen.

Förutom din kompetens inom ekonomi är även din personlighet viktig för oss. För att lyckas i rollen som ekonom hos oss är det därför viktigt att du är nyfiken och intresserad av att utveckla verksamheten inom ditt ansvarsområde såväl som din egen roll samt dina kollegors, vilket företaget stöttar helhjärtat. Som ekonom arbetar du strukturerat och har ett eget driv. Du vet vad som behöver göras, när och hur. Du bör vara noggrann, gilla att ta ansvar och vara självgående i ditt arbete. 

 

Övrig information

 • Varaktighet: Tillsvidare
 • Omfattning: Heltid, måndag –fredag
 • Arbetsort: Växjö
 • Lön: Fast månadslön enl. överenskommelse
 • Tillträde: Omgående eller enligt överenskommelse

Detta är en direktanställning hos VFG som för denna tjänst har valt att samarbeta med Maxkompetens. Frågor gällande tjänsten besvaras av Nathalie Petersson, ansvarig rekryterare på telefon 0733205635 alternativt Nathalie.petersson@maxkompetens.se 

Vi kommer gå igenom ansökningar löpande och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi ser gärna att du skickar in din ansökan redan idag! 

Ansökningar via mejl undanbedes med hänvisning till GDPR.

 

Om VFG Utbildning 

VFG Utbildning AB grundades 1998 och vår verksamhetsidé är att utbilda inom tunga fordon och maskiner. Detta sker genom kompetenta och välutbildade medarbetare med stort engagemang och en modern vagnpark anpassad till våra verksamheter. Vi är totalt 60 engagerade medarbetare och omsätter 60 miljoner. Vi finns i Jönköping, Karlshamn och i Växjö, där vårt huvudkontor är beläget.

I Växjö och Karlshamn driver vi gymnasieskola med Fordon & Transportprogrammet. I Växjö finns även och Bygg o Anläggningsprogrammet. I Växjö, Jönköping och Karlshamn har vi vuxenutbildning för såväl lastbil- som och bussförare. 

På våra tre orter erbjuder vi kompetensutbildning, där branschen får möjlighet att vidareutbilda sin personal gällande t.ex. YKB, ADR och Arbete på Väg. Läs gärna mer på www.vfg.se för att få en känsla för hur det är att arbeta här. 

 

Om Maxkompetens

Maxkompetens är ett av Sveriges ledande rekrytering och bemanningsbolag sedan 2003 och vi finns på 7 orter i Sverige. Varje år tillsätter vi över 1200 jobb och har 400 anställda. Våra kompetensområden är HR & Lön, Ekonomi & Finans, Kundtjänst & Administration, Marknad & Försäljning, It & Teknik, Inköp & Logistik, Industri. 

Varje människa har en fantastisk potential. Det är viktigt att ta till vara på alla människors kompetens och erbjuda dem möjligheten att uppnå sina drömmar. Genom omsorgsfullhet, väl fungerande rekryteringsprocesser och hög kompetens hjälper vi människor och företag att mötas och lyckas tillsammans. En bättre värld helt enkelt! Vi är ett auktoriserat bemanningsföretag med kollektivavtal, försäkringar, friskvård och tjänstepension. 

 

ANSÖK HÄR

 

 • Yrkeslärare till Fordonsprogrammet, årskurs 2

 

Till höstterminen 2021 söker vi en Fordonslärare till gymnasiet årskurs 2 med inriktning mot transportteknik (kurserna Yrkestrafik 1a och 1b).

 

Vi söker dig som har yrkeserfarenhet från branschföretag inom fordonsbranschen som lastbilsförare.
Krav är minst C-behörighet.

Du ska ha förmåga att bygga och underhålla relationer med elever.

Det ar positivt om du har pedagogisk kompetens genom utbildning eller erfarenhet.

Meriterande är om du är behörig som yrkeslärare med lärarlegitimation inriktning fordon och erfarenhet av arbete med ungdomar från olika kulturella bakgrunder.

Det är positivt och meriterande om du har andra behörigheter inom vårt utbildningsområde exempelvis CE-kort, truck, hjullastare, kran eller liknande.

Tjänsten innebär att du som lärare ska planera och bedriva undervisning på gymnasiet, både praktiskt och teoretiskt samt dokumentera densamma.

Vi söker dig som är engagerad och intresserad av både elevernas kunskapsutveckling och deras sociala utveckling.

Som person är du kreativ och flexibel, har en positiv inställning samt har ansvarskänsla. Du har också en god förmåga att inspirera, engagera och motivera eleverna till lärande. Det är viktigt att du tycker om att arbeta i team och har lätt för att samarbeta med all personal.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Du har ett stort hjärta för den enskilde eleven och elevens utveckling.

Du ska också dela skolans värdegrund som är att "Stötta, Motivera och Engagera".

VFG – Vi Flyttar Gränser

 

Övrigt

Ansök så snart som möjligt genom att skicka ditt personliga brev och CV till info@vfg.se senast 15 maj. Intervjuer sker löpande. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag.

Innan anställningen önskar vi ta del av skriftligt utdrag ur belastningsregistret.

Vid frågor kring tjänsten, tveka inte, utan kontakta Uffe Tannerfalk 073-0923605.

Varmt välkommen med din ansökan!