LEDIGA TJÄNSTER

 

VD

 

Till VFG Utbildning AB söker vi nu en VD vars övergripande uppgift blir att leda verksamheten och att utveckla affärerna. Du ska aktivt tillsammans med styrelsen vara en del i den strategiska planeringen för bolagets framtid. Utifrån ägardirektivet är tillväxt ett av målen och där handlar det om att lägga strategiska planer för var och hur bolaget ska växa. Dessa strategiska planer ska sedan brytas ner i handlingsplaner som i sin tur ska genomföras och följas upp.

Du ansvarar för budget, resultat och ekonomisk uppföljning. VFG har vuxit under ett antal år och har gjort stora investeringar, bland annat i en helt ny gymnasieskola i Växjö men också i fordon och övrig utrustning. Det finns god kontroll av lagar och regler och för att nå en fortsatt lönsam och hållbar tillväxt är det även viktigt med fokus på strukturer och rutiner. Du rapporterar till styrelsen och är placerad på huvudkontoret i Växjö.

VFG är ett utbildningsföretag och i och med det behöver du förhålla dig till både aktiebolagslagen och gymnasieförordningen. Till din hjälp har du utöver engagerade lärare och skolpersonal även en ledningsgrupp bestående av rektor, utbildningschefer och ekonomichef. En viktig del av din vardag är att leda och utveckla personalen genom vår värdegrund Stötta – Motivera – Engagera.

För att nå framgång i detta uppdrag har du en stabil kompetens inom ekonomi och erfarenhet av investerings- och produktkalkyler. Du har också en mycket god förmåga att skapa och driva en engagerad och kreativ dialog med olika parter i näringslivet för att vidareutveckla både utbildningar och samarbeten. I ledarrollen stimuleras du av att verka i daglig ledning men har förmåga att ta ett övergripande angreppssätt. Vi ställer höga krav på att du har en god förmåga att leda, engagera och utveckla medarbetare. Då VFG verkar i en internationell miljö krävs att du utöver svenska språket behärskar engelska i tal och skrift.

Som person är du stabil och trygg i dig själv med hög energi och du stimuleras av att nå resultat. Du har en analytisk och välstrukturerad läggning samtidigt som du är social och har lätt för att kommunicera och vara tydlig gentemot din omgivning. Du leder genom andra och följer upp med fokus på att nå uppsatta mål. Din ledarstil är coachande och stödjande. Om tillväxt och utveckling lockar dig så är det här rätt utmaning för dig!

Vill du veta mer så får du gärna kontakta Anna Persson, anna.persson@re-source.se eller +46 72 720 720 5.

Vi tillämpar löpande urval så ansök genom att klicka här redan nu!

 

Växjö

 

Fordonslärare Tung Mek

 

Vi söker en fordonslärare med inriktning mot tunga fordon och maskiner.

 

Vi söker dig som har yrkeserfarenhet från branschföretag inom fordonsbranschen som mekaniker för tunga fordon och maskiner.

Det är bra om du har kännedom och kontakter i branschen. Du ska ha förmåga att bygga och underhålla kundkontakter.

Det ar positivt om du har pedagogisk kompetens genom utbildning eller erfarenhet.

Det är meriterande att du är behörig yrkeslärare med lärarlegitimation med inriktning mekaniker tunga fordon och maskiner.

Tjänsten innebär att du som lärare ska planera och bedriva undervisning, både praktiskt och teoretiskt.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med ungdomar från olika kulturer och bakgrund.

Vi söker dig som är engagerad och intresserad av både elevernas kunskapsutveckling och deras individuella utveckling.

Som person är du kreativ och flexibel, har en positiv inställning samt har ansvarskänsla. Du har också en god förmåga att inspirera och motivera eleverna till lärande. Det är viktigt att du tycker om att arbeta i team och har lätt för att samarbeta med både kärnämnes- och karaktärsämneslärarna på skolan.

Du har ett stort hjärta för den enskilde eleven och elevens utveckling.

Du ska dela skolans värdegrund som är att "Stötta, Motivera och Engagera".

VFG – Vi Flyttar Gränser.

 

Övrigt

Ansök så snart som möjligt genom att skicka ditt CV till info@vfg.se dock senast 21 april. Intervjuer sker löpande. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag.

Lön: Månadslön enligt överenskommelse.

Innan anställningen önskar vi ta del av skriftligt utdrag ur belastningsregistret.

 

Vid frågor kring tjänsten, tveka inte, utan kontakta Uffe Tannerfalk 073-0923605, Tommy Johansson 076-320 70 04 eller Tobias Larsson 070-2646488 så får du veta mera.

 

Lärarvikarie

 

Har du erfarenhet av undervisning och gärna en pedagogisk utbildning, så är du varmt välkommen att anmäla dig som lärarvikarie på Växjö Fria Fordonsgymnasium.

Vår verksamhet präglas av en strävan att flytta gränser och ge våra ungdomar bästa möjliga framtidsförutsättningar.

Vi lägger stor vikt vid din personlighet och förväntar oss att du som vikarie är ett gott föredöme för våra elever.

Vi ser fram emot ett mejl med dina personuppgifter,intressen, utbildnings- och arbetsbakgrund till:

uffe.tannerfalk@vfg.se

Hoppas att vi ses!